top of page

Hvordan virker Adent Health appen?

Opdateret: 2. jun. 2023

Adent Health appen anvender kunstig intelligens til at vurdere din tand- og mundhygiejne og komme med et personliggjort forslag til den mest effektive tandplejerutine og de bedste tandplejeprodukter til netop dig. Appen har mere end 100.000 brugere. Læs med her, og find ud af, hvordan appen virker.
En god, daglig tandplejerutine er med til effektivt at reducere risikoen for huller i tænderne, misfarvede tænder, tandkødsbetændelse, dårlig ånde, sensitive tænder og en lang række andre tand- og mundproblemer.


Ud fra fem fotos af dine tænder og mund, som du tager med din smartphone, kan Adent Health appen hjælpe dig med at få styrket din daglige tandplejerutine. Følger du appens anbefalinger, kan du få sundere tænder og en friskere mund.


Sådan virker Adent Health appen trin for trin

  1. Tag fem billeder af dine tænder og mund med din smartphone efter appens anvisninger. Og svar på spørgsmålene vedr. din historik for tandpleje, din livsstil og dine behov.

  2. En specialudviklet computer vision billedanalyse identificerer eventuelle udfordringer. Og kombineres med en analyse af dine svar (baseret på et såkaldt beslutningstræ).

  3. Den indbyggede kunstige intelligens lægger en plan og udvælger de rigtige produkter, som indeholder aktive ingredienser, som matcher dig og din mund.

  4. Følg planen, brug produkterne, og følg udviklingen i din mundhygiejne ved hjælp af appen.


Baseret på masser af viden


Adent Health appen fungerer ved hjælp af en specialudviklet billedanalyse og kunstig intelligens, som er baseret på over 40.000 tandlægetimers målrettede arbejde, som appen anvender i sin analyse af dine tænder og din mund.


Vores tandlæger har skabt et system for at analysere de enkelte fund på billederne og sammenholde disse med svarene i anamnesen (historikken for tandpleje).


På baggrund af denne viden sammensætter appen en daglig tandplejerutine med de tandplejeprodukter, som har den bedste, dokumenterede effekt på netop dine udfordringer og behov.


For ud over at have systematiseret tandlægernes viden om tand- og mundsundhed har vi også kortlagt mere end 30.000 tandplejeprodukters dokumenterede effekt baseret på videnskabelige undersøgelser.


Fra billeder til en effektiv plan


Første gang du starter Adent Health appen op, beder den dig om at tage fem billeder af din mund. Appen guider dig til, hvordan du skal tage billederne, og appen tager selv billederne for dig.


Hvert billede viser en bestemt del af tænderne, tandkødet, munden og tungen.


Derudover bliver du bedt om at svare på nogle tilpassede spørgsmål om dig selv, dine tandplejebehov og dit formål med at bruge Adent Health appen.


En billedanalyse scanner munden


Derefter går en særlig billedanalyse-algoritme – computer vision – i gang med at analysere de fem billeder af dine tænder.


Algoritmen trækker på viden fra danske tandlæger, som manuelt har siddet og set på en masse billeder af forskellige munde. På hvert billede har de så markeret tænder, tandkød, tunge og andre kropsdele i munden, og hvilke kliniske fund de har gjort på disse. F.eks. tegn på huller, tandkødsbetændelse og plak.


Derefter har vi stoppet al denne viden ind i algoritmen og trænet scanningsteknologien på over 1 million billeder af munde.


Den kunstige intelligens bygger en handlingsplan


Efter vores computer vision algoritme har analyseret de fem billeder, som du har taget af din mund, går den kunstige intelligens i gang med at vurdere de fund, billedanalysen er kommet frem til.

I praksis udgøres den kunstige intelligens af et kæmpestort ”beslutningstræ” (decision tree). Det er en særlig, datalogisk metode til at formalisere og handle på viden.


Beslutningstræet tager udgangspunkt i de fund, som computer vision algoritmen har gjort, og de svar, som du gav på de indledende spørgsmål. Rent tandlægefagligt fungerer de svar, du gav på spørgsmålene som en såkaldt anamnese – eller på godt dansk: Sygehistorie.


Derved indsnævres udfaldsrummet, så du ikke skal vente på, at hele beslutningstræet bliver løbet igennem.


Beslutningstræet gennemløber de enkelte fund og sammenligner med data fra andre munde, som havde de samme slags fund. Ud fra det opstiller den kunstige intelligens en handlingsplan, som er baseret på de plejemidler og ingredienser, som har virket for munde, der minder om din.


Samtidig beregnes sundhedstal for tandsundhed, tandkødssundhed og plak og renhed. Sundhedstallene bruges til at måle fremdriften af disse tre centrale faktorer, når først du begynder at følge den plan, appen giver dig. Du kan læse mere om, hvordan dine sundhedstal beregnes, her.


Så megen viden indeholder Adent Health app


Til udviklingen af vores computer vision algoritme og kunstige intelligens (AI) i Adent Health app indgår der:

  • 40.000 tandlægetimer til vidensindsamling for billedanalyse og AI.

  • 30.000 tandplejeprodukter, som er blevet videnskabeligt analyseret.

  • 1.000.000 billeder af munde, som har trænet appens ”intelligens”.

Vidensindsamlingen er foregået blandt danske tandlæger, hvorfor analysen passer meget præcist til danske og nordiske forhold.


Det er derfor, den handlingsplan, produkterne og de aktive ingredienser, der er i dem, som appen kommer frem til, virker så effektivt, hvis du benytter appen og følger anvisningerne i din daglige tandplejerutine.


Sådan har vi udvalgt de ingredienser og plejemidler, vi anbefaler


Hos Adent tror vi ikke på, at der findes onesize-fits-all tandplejeprodukter, som på mirakuløs vis kan kurere eller forebygge alle udfordringer med din tand- og mundhygiejne.


Derfor har vi udviklet den ovenstående algoritme og kunstige intelligens til at analysere din mund og udvælge de produkter og ingredienser, som er essentielle for netop dine tænder og din mund.


For at være sikker på, at appen altid anbefaler de mest effektive plejemidler med de bedste ingredienser til den tandplejerutine, du har brug for, har vi kortlagt mere end 30.000 tandplejeprodukter og de effekter af dem, som er blevet dokumenteret gennem videnskabelige undersøgelser.


Altså har alle de ingredienser, som indgår i behandlingsplanen en klinisk dokumenteret effekt. Det betyder, at der findes videnskabelige beviser for, at de virker på præcis de udfordringer, som du har med dine tænder og din mund.


Samtidig går vi op i, at alle produkter er af højeste kvalitet – og f.eks. ikke indeholder parabener, triclosan eller anden kemi, som kan være skadelig for dine tænder og dit tandkød på både kortere eller længere sigt.


Scan en gang om ugen og bliv advaret, før noget går galt


Et af formålene med at udvikle Adent Health tand-appen har været at give dig mulighed for at oparbejde en sund tandplejerutine, og have et værktøj tilgængeligt for at kunne følge med i din egen udvikling derhjemme mellem besøgene på din tandklinik.


Når du scanner en gang om ugen, kan du modtage notifikationer, hvis der spottes tegn på noget, der kan have behov for professionel behandling på en tandklinik. Det kan for eksempel være et behandlingskrævende hul. Tidlig indsats og forebyggelse er vigtigt for at opretholde en sund mund hele livet.


Følg din rutine og indløs dine point til gavekort eller et godt formål


Hos Adent mener vi, at det både skal være motiverende, sjovt og nemt at opbygge en god tandplejerutine. Derfor kan du som Premium-medlem indsamle point, når du dagligt følger din rutine i Adent appen og indløse disse til gavekort eller donationer - samtidig med at du bygger en god rutine for dig selv.


CE-certificeret


For at understrege appens høje kvalitet og sikkerheden ved at bruge den til at forbedre din daglige tandplejerutine, har vi fået appen CE-certificeret som medicinsk udstyr i EU, og den er registreret hos Lægemiddelstyrrelsen.


Det betyder, at appens kvalitet og værdien af den vejledning, den giver, lever op til alle de danske og europæiske regler for sundhedsteknologi.


Samt giver dig sikkerhed for, at vi har opbygget systemer og processer internt, som løbende sikrer og forbedrer kvaliteten af de anbefalinger, som appen kommer med.


Lever op til alle krav om datasikkerhed og privatliv


Samtidig er vi meget opmærksomme på sikkerheden omkring de sundhedsmæssige data, som vi opbevarer om dig, din mund og dine tænder.


Derfor overholder Adent Health tand-appen de til enhver tid gældende krav i GDPR-lovgivningen. Samt de danske myndigheders krav til opbevaring af sundhedsdata.


Det betyder, at du altid har fuld kontrol over de personlige og andre data, som vi opbevarer om dig. Og at du kan være tryg ved, at vi opbevarer dem på en sikker og beskyttet måde, så tredjemand ikke får adgang til dem. Samt at du til enhver tid kan slette alle dine data.


Vi var de første i verden til at digitalisere din tandsundhed


Netop fordi Adent var de første i verden til at tilbyde dig digital hjælp til din daglige tandplejerutine, har vi udtaget patent på det særlige tandscan til hjemmebrug, som appen tilbyder.


Patentet er ikke kun dansk, men gælder også internationalt.


Så nemt kommer du i gang med Adent Health appen


Endelig har vi gjort det nemt at komme i gang med at bruge Adent Health appen.

Alt hvad du skal gøre er:

  1. Download appen til enten din iOS eller Android mobil.

  2. Tag billeder af dit smil, og få en personliggjort plan.

  3. Få en sundere tandplejerutine og et smukkere smil.


Ofte stillede spørgsmål


Hvordan virker Adent Health app?

Adent Health app fungerer ved, at du regelmæssig tager billeder af dine tænder og din mund med kameraet på din mobiltelefon. Disse billeder analyseres efterfølgende af en specialudviklet kunstig intelligens, som vurderer sundhedstilstanden af dine tænder og din mund og kommer med gode råd og forslag til, hvordan du kan forbedre din tandsundhed.

Hvordan bruges AI til at vurdere dine tænder?

Hvilken viden bygger Adent Health app på?


Tandpleje, der føles som self-care.

Giv din tandplejerutine et boost og se flotte resultater.

header-iphone-mockups-2 zusanna.png
bottom of page